The Guardian


The Guardian je britanski dnevni časopis, ki je bil ustanovljen leta 1821 kot The Manchester Guardian in je danes del skupine Guardian Media Group, ki je v lasti družbe Scott Trust Limited. Guardian je svetovno znan po svojem poročanju o politiki, okolju, znanosti, socialni pravičnosti, športu in kulturi. Zavzema se za neustrašno, preiskovalno novinarstvo, ki daje glas nemočnim in od oblasti zahteva odgovornost. Sklad Scott Trust je ustanovljen za zagotavljanje finančne in uredniške neodvisnosti časopisa The Guardian za nedoločen čas. Danes več kot polovica prihodkov prihaja neposredno od bralcev. Guardian ni v lasti ali pod nadzorom oglaševalcev ali milijarderjev. Je v lasti sklada in deluje na podlagi zaupanja.

The Guardian med drugim izhaja tudi kot spletni medij (spletni portal) za različne izdaje (UK, USA, Australia, Europe, International):

Spletna stran ponuja tudi enostavno iskanje po objavljenih prispevkih s pomočjo abecednega predmetnega iskalnika z uporabo prve črke (številke) prispevka. Zelo uporabno!

URL: https://www.theguardian.com/international