CHN Energy


China Energy Investment Corporation, bolj znana kot China Energy, je rudarsko in energetsko podjetje v državni lasti, ki ga upravlja SASAC Državnega sveta Ljudske republike Kitajske, ustanovljeno leta 2017.

About Us (oris podjetja):

Gre za ključno energetsko podjetje v državni lasti, ki ga neposredno upravlja osrednja vlada in ima pionirsko vlogo pri prestrukturiranju podjetij v državni lasti, reformi kapitalskih naložb v državni lasti, prizadevanjih za vzpostavitev vrhunskega energetskega podjetja z globalno konkurenčnostjo in reformi korporativnega upravljanja podjetij v državni lasti.

Družba zagotavlja izdelke in storitve celotnih industrijskih verig, vključno s premogovništvom, električno energijo, transportom in kemično industrijo. Podjetje CHN Energy, ki posluje v 31 provincah, avtonomnih regijah in občinah po vsej Kitajski ter v več kot 10 državah in regijah, vključno z Združenimi državami Amerike in Kanado, je največje svetovno podjetje na področju premogovništva, termoelektrarne, vetrne energije in industrije utekočinjenega premoga. Leta 2022 je bilo uvrščeno na 85. mesto na seznamu Fortune Global 500, kar je 16 mest več kot leto prej.

Leta 2021 je imela družba CHN Energy sredstva v višini 1,9 bilijona juanov, prihodke v višini 690,8 milijarde juanov, čisti dobiček v višini 61,8 milijarde juanov in proizvodnjo premoga v višini 570 milijonov ton. Z instalirano močjo 271 milijonov kilovatov je podjetje proizvedlo 1,1032 bilijona kWh električne energije in dobavilo 464 milijonov GJ toplote. Njena inštalirana toplotna zmogljivost je znašala 194 GW, inštalirana zmogljivost hidroelektrarn 18.690 MW, inštalirana zmogljivost vetrnih elektrarn 49.990 MW in inštalirana zmogljivost obnovljivih virov energije 58.590 MW.

Podjetje si neumorno prizadeva za naslednjo splošno razvojno strategijo:

  • cilj zgraditi energetski konglomerat svetovnega razreda z globalnim dosegom
  • ustvariti podjetje s tremi značilnostmi: usmerjeno v inovacije, narekovalo korak naprej in temeljilo na vrednotah
  • spodbujanje petih razvojnih smeri: okolju prijazen, integriran, intenziven, pameten in globaliziran razvoj
  • postati najboljši na sedmih področjih: najboljša varnost, najboljša kakovost, najboljše ugodnosti, najboljša tehnologija, najboljši talenti, najboljša blagovna znamka, najboljša izgradnja stranke

CHN Energy deluje na področju premogovništva (Coal), proizvodnje električne energije (Power), kemične industrije (Chemicals) in transporta (Transportation).

Na področju inovacij družba predstavi svoj inovacijski sistem (Innovation System) in tehnološke dosežke (Technological Achievements).

Podrobnosti o dosežkih, dogodkih in razvojnih usmeritvah podjetja lahko preberete na spletnih straneh novic (News & Events).

URL: https://www.ceic.com/gjnyjtwwEn/index.shtml