IEEE Climate Change


Gre za posebno spletno mesto Inštituta inženirjev elektrotehnike in elektronike (The Institute of Electrotechnical and Electronics Engineers – IEEE), namenjeno reševanju izzivov podnebne krize.

Poslanstvo IEEE je razvijati tehnologijo v korist človeštva. Danes se svet sooča z največjo sodobno grožnjo – podnebnimi spremembami. IEEE se zaveda te globalne krize in si prizadeva pomagati v boju proti podnebnim spremembam in ublažiti njihove posledice s pragmatičnimi in dostopnimi tehničnimi rešitvami ter inženirjem in tehnologom zagotoviti nevtralen prostor za razpravo in ukrepanje.

Na spletnem mestu lahko spremljate novice s področja delovanja IEEE (News) in sicer najprej izbrane ključne aktualne članke o tem, kako člani in prostovoljci IEEE uporabljajo tehnologijo za blažitev podnebnih sprememb po vsem svetu oziroma iščete po celotni zbirki – med rezultati iskanja so prispevki kot npr.:

  • Tehnološke inovacije pomagajo pri napovedovanju in preprečevanju požarov v naravi (Technology Innovations Aid in Predicting & Preventing Wildfires) – Od satelitskih posnetkov in modelov, ki jih poganja umetna inteligenca, do naprednih sistemov za zgodnje odkrivanje in inovativne opreme za gašenje požarov – tehnologija zagotavlja orodja, ki so potrebna za učinkovitejše spopadanje z naraščajočo grožnjo požarov v naravi.
  • Umetna inteligenca igra ključno vlogo pri preoblikovanju načina raziskovanja sveta (AI Plays Pivotal Role in Reshaping How We Explore the World) – Umetna inteligenca je obetavna tehnologija za spodbujanje trajnosti v turizmu. Z uporabo moči podatkovne analitike, optimizacijo upravljanja virov in izboljšanjem izkušenj obiskovalcev umetna inteligenca spreminja način, kako raziskujemo svet.
  • Inovativno oceansko inženirstvo je ključnega pomena za trajnostno prihodnost (Innovative Ocean Engineering is Vital for a Sustainable Future) – Inženiring oceanov je v ospredju trajnostnih rešitev za nekatere najbolj pereče okoljske izzive. Inovativne tehnike pomagajo pri zmanjševanju emisij ter varovanju oceanov in vodnih poti.

Na spletnem mestu lahko iščete po različnih virih s področja delovanja IEEE (Resources) in sicer tako, da iščete izbrane članke s področja podnebnih sprememb v bazi IEEE Xplore (View featured articles from the IEEE Xplore Climate Change Collection) oziroma iščete izbrane IEEE konference in dogodke s področja podnebnih sprememb (View featured IEEE conferences and events on Climate Change).

Lahko se vključitev v IEEE skupnost za boj proti podnebnim spremembam (Join the IEEE Climate Change Community).

Lahko se naročite na novice s področja delovanja IEEE proti podnebnim spremembam (Subscribe to the Climate Change newsletter).

URL: https://climate-change.ieee.org/