Küfeoğlu (2022) Emerging Technologies – Value Creation for Sustainable Development


Küfeoğlu S (2022) Emerging Technologies – Value Creation for Sustainable Development. SpringerCham, 512 p. – https://doi.org/10.1007/978-3-031-07127-0COBIB.SI – open access pdf

Publisher’s Overview (prevod):

  • Knjiga opisuje 34 nastajajočih tehnologij in pregleduje njihovo uporabo pri doseganju ciljev trajnostnega razvoja ZN.
  • Knjiga temelji na pregledih poslovnih modelov 650 podjetij.
  • Knjiga ponuja teoretično ozadje inovacij.
  • To je knjiga z odprtim dostopom

Publisher’s About this book (prevod):

Ta monografija raziskuje številne nove tehnologije, vključno s 3D tiskanjem, 5G, veriženjem blokov in številnimi drugimi, da bi ocenila njihov potencial za uporabo pri doseganju skupnega cilja človeštva, tj. trajnostnega razvoja. Avtor Sinan Küfeoğlu s študijami primerov, ki podrobno opisujejo, kako se te tehnologije že uporabljajo v podjetjih po vsem svetu, raziskuje, kako je mogoče nastajajoče tehnologije uporabiti za povečanje napredka pri doseganju vsakega od sedemnajstih ciljev trajnostnega razvoja Združenih narodov in za zagotavljanje gospodarske rasti tudi ob soočanju z izzivi, kot so podnebne spremembe.

Pri pripravi te knjige je avtor raziskal poslovne modele 650 podjetij, da bi pokazal, kako je mogoče inovacije pretvoriti v vrednost, ki podpira trajnostni razvoj. Za zagotovitev praktične uporabe so bile raziskane le tehnologije, ki so trenutno na trgu in v uporabi v dejanskih podjetjih. Ta knjiga bo v veliko pomoč akademikom, oblikovalcem politik, inovatorjem, ki so v ospredju zelenega poslovanja, in vsem, ki jih zanimajo novi in inovativni poslovni modeli ter kako bi lahko pripomogli k doseganju ciljev trajnostnega razvoja.