Doleski OD, Freunek M (Eds.) (2024) Handbook of Electrical Power Systems – Energy Technology and Management in Dialogue


Doleski OD, Freunek M (Eds.) (2024) Handbook of Electrical Power Systems – Energy Technology and Management in Dialogue. Berlin/Boston: Walter de Gruyter, De Gruyter Reference, 982p. – https://doi.org/10.1515/9783111264271 – NUK access document pdf

About the book (prevod):

Knjiga povezuje tehnični in ekonomski svet energetike ter vzpostavlja trdno razumevanje današnje oskrbe z električno energijo kot kompleksnega sistema – s temi nalogami so v knjigi kompaktno opisane osnove vrste oskrbe z električno energijo v dialogu med tehnologijo in netehnologijo, med akademiki in praktiki ter med narodi in celinami.

Danes je oskrba z energijo kompleksen svetovni sistem – čas je za dialog strok.

V tej knjigi strokovnjaki na razumljiv način pojasnjujejo tehnične osnove in izbrane posebne vidike današnje oskrbe z električno energijo. Vsako poglavje predstavlja temeljni uvod v temo v laičnem jeziku, tehničnim strokovnjakom pa služi kot referenca in priložnost za razširitev znanja. Kompendij dopolnjujejo praktični primeri in študije primerov. Tehnologija in ekonomija v energetskem sektorju obravnavata ista vprašanja z različnih vidikov. Zaradi vse večje kompleksnosti in medsebojne povezanosti ter epohalnih preobratov v energetskem sektorju je celovito razumevanje energetskega sektorja kot sistema bistvena zahteva. To zahteva stalen in uspešen dialog med disciplinami ter med akademiki in praktiki. V ta namen ta knjiga služi kot kompaktna referenca za vse, ki se zanimajo za energetski sektor, in kot pravi prevajalski pripomoček med strokovnimi disciplinami. Knjiga:

  • Zajema najnovejša dogajanja na področju elektroenergetskih sistemov.
  • Zapolnjuje vrzel med tehnologijo in gospodarstvom.
  • Avtorji so iz raziskovalne sfere, industrije in vodstvenega svetovanja.

URL: https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/9783111264271/html