Sibalija T & Davim JP (Eds.) (2021) Soft Computing in Smart Manufacturing – Solutions toward Industry 5.0


Sibalija T & Davim JP (Eds.) (2021) Soft Computing in Smart Manufacturing – Solutions toward Industry 5.0. Berlin/Boston: Walter de Gruyter, Advanced Mechanical Engineering, Vol 8, 277p. – https://doi.org/10.1515/9783110693225 – NUK access document pdf

About the book (prevod):

Namen te knjige je obravnavati izzive sodobne proizvodnje v okolju industrije 4.0 in proizvodnje prihodnosti (t. i. industrija 5.0) z izvajanjem mehkega računalništva kot enega od glavnih podpodročij umetne inteligence. Knjiga prispeva k razvoju in uporabi sistemov mehkega računalništva, vključno s povezavami s strojno in programsko opremo ter podjetniškimi sistemi, pri reševanju vprašanj sodobne proizvodnje v kompleksnih, zelo dinamičnih in globaliziranih industrijskih okoliščinah. Knjiga zajema heterogene dopolnjujoče se vidike, kot so nadzor, spremljanje in modeliranje različnih proizvodnih nalog, vključno z inteligentnimi robotskimi sistemi in procesi, ki jih obravnavajo različne tehnike strojnega učenja in razpršenih tehnologij; modeliranje in parametrična optimizacija naprednih konvencionalnih in nekonvencionalnih, okolju prijaznih proizvodnih procesov z uporabo tehnik strojnega učenja in evolucijskega računalništva; okvir kibernetske varnosti za sisteme, ki temeljijo na internetu stvari, ki obravnava zanesljivost in odpornost pri sodelovanju med stroji ter človekom in strojem; statična in dinamična integracija in sinhronizacija digitalnih dvojčkov v okolju pametne tovarne; tehnologija STEP-NC za sistem pametnega strojnega vida in integracija odprtega CNC s storitveno usmerjeno arhitekturo za sistem nadzora STEP-NC v pametni proizvodnji.

Področja zanimanja med drugim vključujejo aplikacije mehkega računalništva za naslednje: dinamično modeliranje in simulacijo procesov/sistemov, dinamično optimizacijo parametrov procesov/sistemov, dinamično načrtovanje in razporejanje, pametno in predvidljivo vzdrževanje, inteligentne in avtonomne sisteme, izboljšano spoznavanje strojev, učinkovito integracijo digitalnih dvojčkov, sodelovanje človeka in stroja, robote in kobote.

URL: https://www.degruyter.com/document/doi/10.1515/9783110693225/html