Climate Interactive


Climate Interactive je neprofitna organizacija s sedežem v Washingtonu, DC v ZDA.

Organizacija deluje na področju modeliranja sistemske dinamike in sistemskega razmišljanja in na tej osnovi s sodelovanjem MIT Sloan Sustainability Initiative oblikuje in daje v prosto uporabo orodja, ki pomagajo ljudem videti povezave ter spodbujajo učinkovito in pravično podnebno ukrepanje.

Vizija Climate Interactive: Predstavljamo si cvetoč svet, v katerem se emisije toplogrednih plinov hitro zmanjšujejo.

Poslanstvo Climate Interactive: Ustvarjamo in delimo orodja, ki spodbujajo učinkovito in pravično podnebno ukrepanje.

Orodja predstavljajo različne simulatorje podnebja, ki so za uporabnike prijazna in pokrivajo teme mednarodne politike, najsodobnejših podnebnih rešitev, energetske dinamike, podnebne pravičnosti in še več:

Slika: Posnetek zaslonske slike osnovnega ploščka simulatorja En-ROADS (vir: https://en-roads.climateinteractive.org/scenario.html?v=24.8.0).
  • C-ROADS Climate Change Policy Simulator – brezplačen, večkrat nagrajeni računalniški simulator, ki ljudem pomaga razumeti dolgoročne podnebne vplive zmanjšanja emisij toplogrednih plinov, izvedenimi na nacionalni in regionalni ravni, na globalni ravni. Kratka video predstavitev simulatorja C-ROADS (3:49).
Slika: Posnetek zaslonske slike osnovnega ploščka simulatorja C-ROADS (vir: https://c-roads.climateinteractive.org/scenario.html?v=24.3.0).

Spoznanja, pridobljena s pomočjo teh orodij Climate Interactive nato deli s širšo javnostjo preko interaktivnih delavnic, igrami vlog in različnimi dogodki.

Izredno uporabno orodje, ki pomaga laikom in bolj strokovno usposobljenim posameznikom spoznati vplive posameznih ukrepov podnebne politike na spreminjanje dviga temperature in s tem zaostrovanje vpliva podnebnih sprememb na človeštvo.

URL: https://www.climateinteractive.org/